Hizmetlerimiz

KAYNAKLI KONSTRÜKSİYON İMALATI

Kaynak işlemi iki veya daha fazla malzemenin ilave malzeme kullanarak ya da kullanmadan ısı ve/veya basınç etkisiyle birleştirilmesi işlemidir. Birleştirme işleminin yanı sıra kaynak işlemi kaplama ve doldurma işlemleri içinde kullanılmaktadır. Günümüzde birçok farklı kaynak yöntemi bulunmaktadır. Endüstride çok yoğun olarak kullanılan bir proses türüdür. Kaynaklı imalat Uluslararası standartlarda özel proses olarak nitelendirilmiştir. Bu nedenle kaynaklı imalatta kalite seviyesinin garanti altına alınabilmesi ve seviyelendirilebilmesi için Uluslararası standartlar mevcuttur.

 

Kaynaklı imalat bölümümüzde MIG/MAG ve TIG kaynaklı imalat projeleri imal edilmektedir. Bu bölümde ürünlerin kaynak işlemi bittikten sonra temizlik, taşlama, kumlama ve boya öncesi hazırlık işlemleri yapılmakta ve sonrasında uzman kalite kontrol ekibimiz tarafından yüzde yüz kontrol edilerek hazırlanmaktadır

Üretim alanımızda iş güvenliği şartlarının tam anlamı ile sağlanması ve çalışan sağlığı için firma olarak iyileştirmelere devam ediyoruz.

 

Kaynaklı imalat yapan firmamız kaynak kalitelerini belli bir seviyeye ulaştırdı. Bu standartların denetlemeleri dışında firmamızda özel proses denetlemeleri de yapılarak işletmemizin kaynaklı imalat süreçlerinin mevcut durumu, güçlü ve iyileştirmeye ihtiyaç duyulan kısımlarıyla birlikte bir yol haritası hazırlanarak rapor dahilinde analiz edilir. Günümüzde imalatı içinde kaynak bulunan her müşteri, bu standardın gerekliliklerini yerine getiren imalatçılar ile çalışmayı tercih etmektedir.

İşletmeniz ve nasıl başladığı hakkında uzun ve güzel bir hikaye ekleyin. Ekip üyelerinizden bahsedin ve bu işin kurucusu hakkında bir makale yazın. Kendi fotoğraflarınızı ekleyin, böylece müşteriler sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinebilir ve size güvenebilir.

 

Firmamzı Bünyesinde ;

 

* Alüminyum Kaynağı

* Zırh Çeliği Kaynağı

* Çelik Kaynağı

* Paslanmaz Kaynağı

* Çift Katlı Paslanmaz Kaynağı

* Balistik Alüminyum Kaynağı

 

kaynak işlemleri yapılmaktadır.

Ürettiğimiz her ürün için bir aracı maliyetini ortadan kaldırarak montaj hizmeti sunuyoruz. Montaj personelimizin her bir üyesi ürünümüzü güvenli ve profesyonel bir şekilde kurma becerisine sahip. Yapının rijit bir şekilde yerinde durması için sağladığımız ana görevler aşağıdaki maddelere ayrılmaktadır:

 

• Genellikle vinçleri kullanılarak, bazen de özel krikoyla kaldırarak, bileşenlerin yerlerine yerleştirilmesi.

• Yapının hizalanması, esas olarak kolon kaidelerinin mastarlı olup olmadığını, seviye ve kolonların dik olduğunu kontrol ediliyor.

• Civatalama, çerçeveye sağlamlık kazandırmak ve sabitlemek için tüm cıvatalı bağlantıların tamamlanması veya kaynak sistemi imalatlarda yerinde kaynaklarla sabitlemek ve kaynakları doldurmak.

 

Mekanik montaj işlemleri sadece sistemin yerinde kurulması ile sınırlı olmayıp firma bünyesinde üretilen ürünlerin montajı da yine firma bünyesinde yapılarak müşteriye montajlı ürünün teslimatı gerçekleştirilebilmektedir.

 

Ayrıca saha kurulum işlemleri sırasında levelling işlemleri de yapılabilmektedir.

MEKANİK MONTAJ

MONTAJ VE DEMONTAJ 

Günümüzde kullandığımız ürünlerin birçoğu montaj işlemi gerektirmektedir. Montajı yapılan ürünün, montaj işlemi gerçekleşmeden önceki parçalara dönüştürülmesi için demontaj işlemi uygulanmaktadır.

 

Montaj (Kurulum), bir ürünün hazır olan birden fazla farklı parçalarının belirlenmiş bir amaca yönelik, tek bir ürün ortaya çıkarabilmek için yapılmakta olan birleştirme ya da başka bir ortama, objeye, birbirine birleştirme işlemidir.

 

Kurulum işlemini hayatımızda birçok alanda kullandığımız için oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle iki farklı nokta arasında nakliyat sırasında, ekipmanlar için bu işleme ihtiyaç duyarız. Günümüzde üretilen ürünlerin neredeyse tamamı kurulum işlemi gerektirmektedir. Bu yüzden kurulum işlemini gerçekleştirecek ekiplere ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Demontaj (Söküm ya da Tersine Montaj), bir ürünü oluşturan parçaların sistemli bir şekilde ayrıştırılması işlemidir. Bir ürünün sökülmesinde dikkat edilmesi gereken 2 nokta vardır. Bunlar:

 

Önce değerli parçalar sökülmelidir ve işlem sakıncalı hale geldiğinde sökme işlemi durdurulmalıdır.

 

Birçok parçanın bir kerede sökülmesi sağlanarak demontaj işlemi verimli hale getirilmelidir.

Demontaj işlemi, montajı yapılan ürünün mekan ya da ortam değiştirmesi gerektiğinde uygulanır. Montajı yapılan ürüne demontaj işlemi uygulayarak kurulum yapılmadan önceki parçalı haline ulaşılır. Bu sayede ürünün taşınması kolaylaşır.

 

Ayrıca, demontaj işleminin ardından elde edilen parçalar geri kazanıma ve çevreyi korumaya büyük katkılar sağlamaktadır. Demontaj; geri kazanılabilen ürünleri, gerektiği zaman parçalayarak ya da parçalamadan sadece bileşenlerine ayırarak gerçekleştirilir.

 

Demontaj işlemlerinde, ürün tamamen parçalarına ayrışlaştırılacaksa tam demontaj; tamamen ayrıştırılmadan sadece bazı parçalar ayrıştırılacaksa kısmi demontaj olarak adlandırılır. Fakat kısmi demontaj yapılacak ürünün parçalarına yüksek talep olursa, ürün tamamen demonte edilir. Yani demontaj, bütün geri kazanım aşamalarıyla etkileşim halindedir diyebiliriz.

 

Demontaj işlemlerinde elde edilen yeniden kullanılabilecek durumda olan parçalar tek tek temizlenir; yenileme işlemi uygulanarak test edilir ve tekrardan üretimde kullanılmak üzere parçaların tutulduğu yere gönderilir.